Ons bedrijf

Ons verhaal

Om onze wereld duurzamer te maken, hebben we teeltwijzen nodig die veilig en tegelijk gezond zijn. Wij geloven dat de natuur zelf oplossingen biedt voor deze landbouwkundige uitdagingen. De natuur is dus onze partner. Zo helpen we onze aarde weer in balans te komen. Om dit te bereiken, zetten we natuurlijke vijanden in voor de bestrijding van plagen, hommels voor natuurlijke bestuiving en gebruiken we microbials en biostimulanten voor de ondersteuning, bescherming en versterking van gewassen. Daarmee verbeteren we de gezondheid van planten zowel boven als onder de grond.

Ons bedrijf werd opgericht in 1967 door Jan Koppert, een Nederlandse teler met een heldere visie: de wereld heeft behoefte aan een alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen. Hij was de eerste die een natuurlijke oplossing vond voor de bestrijding van de plaag in zijn gewas. Met zijn ontdekking bracht hij een grote transformatie op gang richting duurzame landbouw.

Al meer dan vijftig jaar zijn wij een aanjager van innovatieve landbouw en onze inspanningen hebben impact. Telers en boeren wereldwijd passen onze producten en kennis toe om het natuurlijke evenwicht in hun gewassen te herstellen. Daarmee verbeteren ze de gezondheid, weerbaarheid en opbrengst van hun gewassen.

Samen voldoen we aan de hoogste voedselveiligheidseisen op weg naar ons ultieme doel: 100% duurzame landbouw.

Een duidelijk doel dat we als afzonderlijk bedrijf niet kunnen bereiken. Daarom werken we samen met telers, partners, universiteiten, onderzoekscentra en overheidsinstellingen wereldwijd. Samen leveren we een bijdrage aan een betere gezondheid van mens en aarde. Laten we dan ook in de toekomst verdergaan als partner van de natuur.

Onze visie

De wereld heeft 100% duurzame landbouw nodig. We willen hieraan ons steentje bijdragen door duurzame teeltmethoden te ontwikkelen en te bevorderen in samenwerking met de natuur.

Big impact starts small

Play

Onze missie

Koppert wil bijdragen aan een betere gezondheid van mens en aarde. In samenwerking met de natuur maken wij de landbouw gezonder, veiliger en productiever. We bieden een geïntegreerd systeem van specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen die

de gezondheid, weerbaarheid en opbrengst van gewassen verbeteren.

Onze waarden

Deze principes sturen ons gedrag bij het uitdragen en nastreven van onze missie en visie.

We partner with nature
Om onze wereld duurzamer te maken, hebben we teeltmethoden nodig die zowel veilig als gezond zijn. In alles wat we doen, moeten we ervoor zorgen dat natuur en mens evenveel profijt hebben.Wij geloven dat de antwoorden voor onze landbouwkundige uitdagingen te vinden zijn in de natuur en in het herstellen van de balans op aarde. Daarom werken we samen met de natuur.

We work for growers
Met een teler als oprichter, begrijpen wij telers als geen ander. We kennen hun uitdagingen en voelen een grote verantwoordelijkheid om telers en boeren wereldwijd te ondersteunen. Met onze producten en kennis helpen we hen het natuurlijk evenwicht van hun gewassen te herstellen. Via hen dragen we bij aan het beschikbaar maken van veilig en betaalbaar voedsel van hoge kwaliteit.

We keep improving
Gedreven door onze missie, zoeken we voortdurend naar innovatieve en betere oplossingen. We verbeteren continu onze processen, producten, kennis en diensten. Door open te staan voor nieuwe ideeën en te innoveren via ‘trial and error’, blijven we een pionier in onze sector.

We build global networks
Samenwerking zit in ons DNA. We beseffen dat we samen moeten werken om onze ambities waar te maken. Ons wereldwijde netwerk is daarbij essentieel, want via dit netwerk delen we onze visie en kennis, maken we waardevolle connecties en inspireren we anderen. We hechten dan ook evenveel waarde aan het bewaken van dit netwerk als het opbouwen ervan. Samen werken we toe naar ons ultieme doel: 100% duurzame landbouw.

We are family
Wij zijn een familiebedrijf. We gaan met elkaar om als familie. We zorgen voor elkaar, respecteren en waarderen elkaar. We zijn met elkaar verbonden door onze gemeenschappelijke waarden, en het grote vertrouwen in de natuurlijke oplossingen en duurzame teeltmethoden

Onze geschiedenis

In 1967 ging komkommerteler Jan Koppert op zoek naar een nieuwe oplossing voor het bestrijden van plagen en ziekten omdat de bestrijdingsmiddelen waarmee hij werkte steeds minder effectief werden. Hij was de eerste die een natuurlijke oplossing introduceerde voor de bestrijding van spint: een natuurlijke vijand, de mijt Phytoseiulus persimilis.

De resultaten waren zo indrukwekkend dat Jan Koppert besloot deze oplossing niet alleen voor zijn eigen bedrijf te produceren, maar ook ging verkopen aan zijn collega-telers.

Koppert was een feit. Zijn zonen Peter en Paul Koppert en neef Henri Oosthoek bouwden het kleine pioniersbedrijf uit tot de wereldwijde marktleider die we nu zijn. Dit werd bereikt door uitbreiding van het assortiment nuttige insecten, introductie van natuurlijke bestuivers en onderzoek naar en ontwikkeling van microbiële producten en biostimulanten. Zo kwamen onze natuurlijke oplossingen beschikbaar voor telers en boeren over de hele wereld en werd een duurzaam alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen geboden. Een belangrijke transformatie kwam op gang richting duurzame landbouw voor een gezonde toekomst voor mens en aarde.

Al meer dan vijftig jaar richten wij ons op het onderzoeken, formuleren en introduceren van natuurlijke oplossingen die in de natuur zelf besloten liggen. Vandaag de dag leidt de volgende generatie ons familiebedrijf richting de toekomst. Met 30 dochterondernemingen over de hele wereld worden onze oplossingen momenteel met succes toegepast in meer dan 100 landen.

Onze oplossingen

Wij bieden een geïntegreerd systeem van natuurlijke oplossingen om gezondere en veiligere gewassen te telen, zodat telers hun kwaliteit en opbrengst kunnen verbeteren. Met onze voortdurende innovaties en voorhanden vakkennis en advies, ondersteunen wij telers in meer dan 100 landen bij het succesvol toepassen van duurzame teeltmethoden. Onze holistische aanpak is wat ons onderscheidt. Daarmee verbeteren we de gezondheid van planten zowel boven als onder de grond. Al onze oplossingen zijn gericht op één doel: 100% duurzame landbouw.