Natutec Scout

Natutec Scout

Play

Verbeter uw gewasscouting!

Een gewasscoutingtool voor nauwkeurige plaagmonitoring en realtime meldingen kan helpen om de teelt van tuinbouwgewassen effectiever, duurzamer en winstgevender te maken. Natutec Scout is een gewasscoutingtool voor effectieve en efficiënte monitoring van ziekten en plagen.

Natutec Scout is geschikt voor de scoutingmethode van uw voorkeur. U kunt de scoutwaarnemingen handmatig vastleggen op uw mobiele telefoon of de scanner voor Horiver-vangkaarten gebruiken om plagen automatisch signaleren. In het dashboard krijgt u een volledig overzicht van uw scoutinggegevens, dat kan worden uitgebreid door historische scoutingwaarnemingen te uploaden. Met de realtime meldingen voor plagen en ziekten bent u er op tijd bij om schade aan het gewas te voorkomen. Zo kunt u uw strategie voor geïntegreerde gewasbescherming nauwlettend opvolgen, met ondersteuning op afstand van onze technisch adviseurs.

Gewasscoutingtool voor iedereen

Vroegtijdige signalering van uitbraken van ziekten en plagen

Met de tool signaleert u de aanwezigheid van ziekten en plagen eerder dan met traditionele methoden, zodat u eerder kunt ingrijpen op hotspots en effectiever kunt bestrijden. Natutec Scout geeft meldingen over ziekten en plagen. Zo loopt u niet achter de feiten aan en kunt u aan de hand van de ontwikkeling van ziekten en plagen een biologisch evenwicht in uw gewas behouden.

Precisiemonitoring van ziekten en plagen

Een gewasscoutingtool verzamelt, verwerkt en analyseert gegevens van gewassen in real time. Dat levert preciezere gegevens over de populaties van ziekten en plagen op voor efficiëntere bestrijding. U kunt specifieke gebieden in de kas aanpakken en onnodige behandelingen zoveel mogelijk voorkomen.

Efficiënt en tijdsbesparend

Met onze mobiele app profiteert u van onze diepgaande kennis en expertise over het effectief scouten van gewassen op ziekten en plagen. Geautomatiseerde verzameling en analyse van gegevens bespaart tijd en is efficiënter, waardoor medewerkers zich bezig kunnen houden met andere taken. Met onze app kunt u Horiver-vangkaarten scannen voor automatische identificatie en registratie van plaaginsecten zoals witte vlieg. Verder kunt u er alle afwijkingen in de kas mee registreren.

IPM op basis van data

Minder gebruik van bestrijdingsmiddelen

Een gewasscoutingtool geeft preciezere informatie over de populaties van ziekten en plagen, waardoor er minder breedwerkende bestrijdingsmiddelen nodig zijn. U kunt ziekte- en plaaghaarden vroegtijdig signaleren en gericht plaatselijk bestrijden. Daarmee vermijdt u negatieve gevolgen van chemische bestrijdingsmiddelen op biologische bestrijders en houdt u het biologisch evenwicht in stand.

Beter gegevensmanagement

Door scoutinggegevens digitaal op te slaan en te centraliseren, kunt u ze gemakkelijker beheren en analyseren door de tijd heen en hebt u er overal en altijd toegang toe. Dit kan helpen bij het vaststellen van trends en bij het nemen van de juiste beslissingen in het kader van een langetermijnstrategie voor geïntegreerde gewasbescherming (IPM).

IPM-advies op maat

Onze technisch adviseurs kunnen op afstand meekijken en denken graag met u mee om uw IPM-strategie zo effectief mogelijk te maken. Onze aanpak op basis van gegevens levert waardevolle inzichten op om u te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Met Natutec Scout beschikt u over een virtueel ondersteuningssysteem dat deskundig advies en aanbevelingen geeft.

Geautomatiseerde plaagsignalering

U kunt Natutec Scout gebruiken voor geautomatiseerde plaagmonitoring van witte vlieg. Scan Horiver-vangkaarten in de app voor automatische identificatie en registratie van witte vliegen.

Neem contact op

De gewasscoutingtool Natutec Scout is uitsluitend beschikbaar voor klanten van Koppert. Neem contact op met uw lokale Koppert-adviseur als u interesse hebt in deze tool. Nog geen klant? Vul het formulier hieronder in en u hoort zo snel mogelijk van ons.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.