Bestuiving door hommels

Wat is hommelbestuiving?

Bestuiving door hommels is een essentieel en efficiënt proces voor telers die een hoge opbrengst van hun gewassen nastreven. Als natuurlijke bestuivers spelen hommels een cruciale rol bij het verbeteren van de groente- en fruitproductie, wat leidt tot betere oogsten en een betere kwaliteit van de gewassen. In tegenstelling tot andere bestuivers hebben hommels unieke kenmerken waardoor ze uitzonderlijk goed zijn in deze taak. Door hun grote formaat kunnen ze grotere ladingen stuifmeel dragen, wat zorgt voor een betere kruisbestuiving tussen planten.

Bovendien beschikken hommels over gespecialiseerde technieken, zoals 'buzz pollination', waarmee ze effectief stuifmeel uit bloemen vrijmaken. Door hommelkasten te integreren in landbouwpraktijken kunnen telers het bestuivingssucces aanzienlijk verhogen, wat leidt tot een betere vruchtzetting, een grotere vruchtgrootte en een uniformere oogst. Het omarmen van hommelbestuiving als een duurzame en milieuvriendelijke aanpak zal niet alleen economische voordelen opleveren voor telers, maar zal ook bijdragen aan het behoud van biodiversiteit en de algehele gezondheid van ecosystemen.

Waarom zijn hommels goede bestuivers?

Hommels zijn zeer effectieve en efficiënte bestuivers, omdat ze een groot aantal bloemen per minuut bezoeken en meer stuifmeel naar de stempel overbrengen dan andere bestuivers.

Voordelen van hommels zijn:

  • Hommels wisselen tijdens het bestuiven tussen bomen en rijen. Dit komt de kruisbestuiving ten goede, die vaak nodig is in verschillende fruit- of zaadgewassen.
  • Hommels zijn actief van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat en ook bij relatief lage temperaturen (ca. 10°C) of tijdens meer bewolkte of winderige omstandigheden.
  • Hommels zijn effectiever in beschermde omgevingen zoals kassen, tunnels of boomgaarden met netten dan honingbijen.
  • Hommels hebben de neiging om alle gewassen in de buurt van de hommelkast te bezoeken, wat een voordeel kan zijn als minder aantrekkelijke gewassen een betere bestuiving nodig hebben.
  • Hommels zijn niet erg agressief en gemakkelijk in gebruik.

Waarom kiezen voor Koppert-hommels?

Koppert-hommels bieden een betrouwbare, duurzame oplossing die een maximale bestuiving garandeert. Het Natupol-systeem is het resultaat van meer dan 35 jaar opgebouwde expertise, gekoppeld aan de nieuwste technologie - onze beste hommels, technisch geavanceerde hommelkasten, gecombineerd met ons advies op maat, leveren consistente prestaties en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Maximaal bestuivingspotentieel

Natupol zorgt voor minimaal 30% meer bestuivingspotentieel in vergelijking met concurrerende producten, omdat de hommelkolonies van Koppert sneller groeien en langer meegaan. Het door de jaren heen ontwikkelde hommelkastontwerp helpt hommels om 20% van de energie te besparen die gewoonlijk wordt besteed aan het koelen en verwarmen van de hommelkast.

Hommels van hoge kwaliteit

Vitale kolonies met een lange levensduur bieden meer bestuivingsuren. Uit vergelijkende tests bleek dat Natupol-kolonies meer broed en bijen produceerden gedurende een langere periode, waardoor de totale bestuiving werd verlengd.

Beste verkrijgbaarheid in de markt

Natupol-kolonies zijn het hele jaar door verkrijgbaar en hebben een korte levertijd. De internationale toeleveringsketen is goed georganiseerd en wordt streng gecontroleerd. Koppert heeft nu productiefaciliteiten in Slowakije, Turkije, de Verenigde Staten en Mexico. Telers kunnen er zeker van zijn dat ze voldoen aan de lokale voedselveiligheidseisen van hun klanten en aan de strenge milieuwetgeving.

Advies en ondersteuning op maat voor telers

Meer dan 450 adviseurs en 200 distributeurs wereldwijd helpen telers door deskundig advies te geven op basis van best practices tijdens het werken met Natupol. Onze hoogopgeleide en oplossingsgerichte adviseurs onderzoeken problemen en presenteren oplossingen op maat. Feedback van de klant is voor ons essentieel!

Klaar voor de uitdagingen van morgen

Proactief onderzoek en samenwerking met een aantal wetenschappelijke instituten en universiteiten zorgen ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst. Met feedback van klanten en lokale tests op tal van locaties zijn de producten van Natupol beproefd en getest om u effectieve, betaalbare en duurzame oplossingen te bieden die voldoen aan de eisen van de klant.

Waar voor uw geld

Alle bovengenoemde voordelen zorgen voor maximale bestuivingsresultaten tegen lage bestuivingskosten per kg, waardoor klanten waar voor hun geld krijgen.