Montdo-Mite Plus

Wetenschappelijke naam:
Transeius montdorensis
Algemene naam:
Roofmijt
Productcategorie:
Natuurlijke vijand
Gebruik voor:
Gebruik voor: Trips witte vlieg
  • Generalistische roofmijt voor de bestrijding van trips en witte vlieg

  • Kan overleven op stuifmeel of andere prooien

Play
  • Generalistische roofmijt voor de bestrijding van trips en witte vlieg

  • Kan overleven op stuifmeel of andere prooien

Gebruik voor

Gebruik voor

Plagen

Jonge larven van diverse tripssoorten, eieren en larven van witte vlieg. Heeft ook een effect op alle stadia van spintmijtsoorten die geen web produceren (bijv. fruitspint, Panonychus ulmi) en roestmijt.

Teelten

Niet gebruiken in tomaat.

Zo werkt het

Zo werkt het

Werking

Roofmijten vermenigvuldigen zich in het zakje en verspreiden zich in het gewas over een periode van enkele weken. Ze prikken de prooi aan met hun zuigsnuit en zuigen deze leeg.

Productspecificaties

Productspecificaties

Verpakking 500 zakjes. Elk zakje bevat 250 roofmijten en prooimijten.
Presentatie Zakjes in kartonnen doos.
Dragermateriaal Zemelen.
Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing

  • Zakjes ophangen op beschutte plekken in het gewas, niet in direct zonlicht
  • Zakjes zijn al voorzien van een uitloopgaatje
  • Zakjes alleen vastpakken aan de kartonnen rand aan de bovenzijde van de verpakking om beschadiging van de roofmijten te voorkomen
Play

Dosering

De dosering van Montdo-Mite Plus hangt af van het klimaat, het gewas en de plaagdruk en moet steeds aan de specifieke situatie worden aangepast. Begin preventief met de introductie of zodra de eerste plaaginsecten in het gewas worden waargenomen. Gebruik ten minste 4.000 zakjes per ha en hang ze steeds met evenveel tussenruimte in het gewas. Het uitzetten moet na 4 weken worden herhaald als de plaag niet onder controle is. Raadpleeg een consultant van Koppert of van een erkende distributeur van Koppert-producten voor advies over de beste strategie voor uw situatie.

Klimaatomstandigheden

Transeius montdorensis is het meest effectief bij temperaturen tussen 20 en 32°C (68 en 90°F). Deze is niet effectief bij temperaturen lager dan 15°C/59°F. Transeius montdorensis is gevoelig voor een relatieve luchtvochtigheid lager dan 70%.

Gecombineerd gebruik

Kan gecombineerd worden met Orius spp. en parasieten van witte vlieg. Niet combineren met andere generalistische roofmijten (Amblyseius swirskii, Neoseiulus cucumeris, Amblyseius andersoni en Amblydromalus limonicus).

Neveneffecten

Bestrijdingsmiddelen kunnen (in)directe effecten hebben op biologische oplossingen. Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product.

Ga naar database met neveneffecten
Productbehandeling

Productbehandeling

Bewaartijd na ontvangst

Zo snel mogelijk na ontvangst toepassen. Indien nodig kan het product 1-2 dagen bewaard worden.

Bewaartemperatuur

12-14°C/54-57°F.

Bewaaromstandigheden

In het donker, zorg voor voldoende ventilatie ter voorkoming van CO2-ophoping.

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Voldoe altijd aan de lokale productregistratie-eisen. Koppert kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?