Rollertrap

Type:
Sticky ribbon with wet glue
Type:
Gele of blauwe PE-lijmfoliestroken
Productcategorie:
Monitoring
Rollertrap_productshot.jpg

Gebruik voor

Gebruik voor

Wanneer Rollertrap gebruiken?

Gebruik Rollertrap voor het wegvangen van witte vlieg, mineervlieg, bladluis, trips en varenrouwmug op plekken met een grote plaagdruk of plekken in de kas waar een hoge plaagdruk verwacht wordt, bijvoorbeeld langs gevels, ventilatieramen en (andere) tochtplekken.

Zo werkt het

Zo werkt het

Hoe werkt Rollertrap?

Plaaginsecten worden aangetrokken door de gele of blauwe kleur van de lijmfoliestroken en komen vast te zitten in de lijm

Productspecificaties

Productspecificaties

Kleur: geel
Rollen van:

 • 15 cm x 100 m
 • 5 cm x 100 m
 • 15 cm x 500 m
 • 30 cm x 100 m

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing van Rollertrap

Zorg dat de Rollertraps minimaal op kamertemperatuur zijn bij het ophangen. Dan is de lijm zachter en rolt de strook makkelijker van de rol af.

Gebruiksaanwijzing:

 • Plaats Rollertrap op plekken waar een hoge plaagdruk wordt verwacht, zoals gevels, ventilatieramen en tochtplekken.
 • Rollertrap dient boven het gewas opgehangen te worden als het gewas nog laag is. In siergewassen kunt u ROLLERTRAP het hele jaar door gebruiken. In hoog opgroeiende gewassen, zoals komkommer, tomaat en paprika, is de beste tijd voor plaatsing net voor of na de eerste planting.
 • Bevestig de Rollertrap aan gewasdraden, kaspoten of andere ondersteunende structuren.
 • Plaats de Rollertrap ca. 25 cm boven het gewas voor de smalle lijmfoliestrook en ca. 40 cm boven het gewas voor de brede versie.
 • Om de plaatsing te vergemakkelijken, steekt u een rondhout of ander hulpmiddel door de opening in het midden van de rol waardoor de Rollertrap vrij kan draaien tijdens het afrollen.
 • Aan het begin en einde van elke wikkel snijdt u de strook ongeveer 40 cm langer dan de ondersteunende structuur. Wikkel het uiteinde om de ondersteuning en zet het vast met nietjes of paperclips. Mogelijk moet u de Rollertrap in het midden vastzetten voor extra ondersteuning.
 • Het advies is om de Rollertrap na vijf maanden te vervangen.
 • Voor aanvullend advies en tarieven kunt u contact opnemen met uw lokale Koppert Biological Systems-vertegenwoordiger.

Onderstaande aanwijzingen zijn slechts indicatief. Een specifiek advies kan worden gegeven als bekend is met welke lokale factoren er rekening gehouden moet worden, zoals gewas, klimaatomstandigheden en plaagdruk. Raadpleeg voor de juiste aanpak een specialist van Koppert of een erkend distributeur van Koppert-producten.

Rollertrap preventief licht curatief zwaar curatief
Dosering - 1/1000 m² 1/500 m²
m²/eenheid - 1000 500
Interval (dagen) - - -
Frequentie - - -
Opmerkingen - - -

Beste omstandigheden voor gebruik van Rollertrap

De Rollertraps dienen bij voorkeur opgehangen te worden als het gewas nog laag is. In siergewassen zijn de Rollertraps in principe het gehele jaar bruikbaar, maar bij groenteteeltgewassen is het beste tijdstip na een eerste planting of na een teeltwisseling. Het advies is om één Rollertrap per twee of drie kappen te gebruiken. Afhankelijk van de (te verwachten) plaagdruk kan voor de smalle of brede Rollertrap gekozen worden.

Productbehandeling

Productbehandeling

Opslag

Koppert Biological Systems is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Controleer de lokale registratie-eisen. Koppert Biological kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.