Vidi Parva

Werkzame stof:
Tryptophan and other free amino acids in herbal extract
Algemene naam:
Koudgetrokken plantextract, samengesteld uit plantaardige ingrediënten zoals zeewieren en kruiden.
Productcategorie:
Biostimulant

Gebruik voor

Gebruik voor

Een 100% natuurlijke biostimulant op plantaardige basis, bereid uit koudgeperste zeewierextracten (Ascophyllum nodosum). Specifiek gericht op het stimuleren van wortelgroei en begin van de plantengroei bij allerlei land- en tuinbouwgewassen.

Wanneer Vidi Parva gebruiken?

  • Stimuleren van wortelgroei en begin van de plantengroei
  • Bereiken en op peil houden van microbiële activiteit, waaronder ziekteonderdrukkende micro-organismen
  • Verhogen van nutriëntenopname
  • Verhogen van drogestofgehalte in gewas
  • Sturen van generatieve plantengroei

Zo werkt het

Zo werkt het

Hoe werkt Vidi Parva?

Vidi Parva stimuleert de wortelgroei en de activering van de wortelpunt, wat een ideale basis geeft voor een sterk en gezond gewas. Het bevordert ook de ontwikkeling van ziektewerende bacteriën rond de wortels. Vidi Parva stimuleert de vorming van haarwortels, die exudaten uitscheiden waardoor het microbiologische milieu van de rhizosfeer wordt gevormd en op peil wordt gehouden. Het product zorgt ook voor de ontwikkeling van een compacte, weerbare plant ter ondersteuning van een proactief gewasevenwicht.

Met Vidi Parva kan de plant effectiever auxines produceren. Auxines zijn planthormonen die de wortelvorming bevorderen. Planten maken auxines aan met behulp van aminozuren. Tryptofaan, een aminozuur dat onmisbaar is voor de natuurlijke aanmaak van auxines, is een belangrijk bestanddeel van Vidi Parva. Deze auxines stimuleren de vorming van fijne wortels en haarwortels en bevorderen de opname van voedingselementen uit de rhizosfeer. Hierdoor neemt het gehalte aan eiwitten, suikers en chlorofyl in het gewas toe, wat resulteert in een krachtig, vitaal en compact gewas.

Naast het stimuleren van de wortelontwikkeling levert Vidi Parva een proactieve bijdrage aan het sturen van de generatieve groei van het gewas. Dit is een nuttig hulpmiddel om het gewas gedurende het gehele seizoen in evenwicht te houden.

Resultaten

Productspecificaties

Productspecificaties

Bestanddelen

Uiterlijk Bruinige, doorschijnende vloeistof met specifieke lichte geur
Droge stof (d.s.) 0,5-1,5%
Organische stof in d.s. 65-75%
pH 3-4

Nutriëntengehalte

Totaal N < 0,1%
P2O5 < 0,1%
K2O < 0,1%

Sporenelementen

Fe < 10,0 ppm
Mn < 5,0 ppm
Zn < 10,0 ppm
B < 5,0 ppm
Mo < 0,2 ppm
Si < 10,0 ppm

Alle componenten voldoen aan EU-verordening 834/2007 en 889/2008 van de biologische landbouw. Dit product is EKO-gecertificeerd door Control Union Certifications onder nummer CU-803627. Dit product is geen meststof of bestrijdingsmiddel en is vrijgesteld van wettelijke registratie. Niet giftig en geheel veilig in het gebruik. Aan het extract worden geen micro-organismen, dierlijke nevenproducten of kunstmatige hormonen toegevoegd. Er worden geen synthetische of schadelijke chemicaliën gebruikt bij het extractieproces. Het extract is dus rijk aan de natuurlijke materialen die de basis vormen voor de plantaardige levenscyclus. Het product speelt onder andere een rol als precursor van natuurlijke plantenhormonen (auxines, cytokinines, gibberellines), betaïne, alginaten, aminozuren, koolhydraten, vitaminen e.d.). Deze stoffen zijn meestal niet aanwezig of beschikbaar in conventionele meststoffen, maar ze zijn essentieel voor een optimale gewasgroei.

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Play

Toepassingsmethoden

Dosering

Selecteer een gewasstadium om de dosering te zien.

Sturen van generatieve plantengroei

Periode van toepassing Waar nodig
Wekelijkse toepassing
Wijze Druppelirrigatie
Dosering 2-5 l/ha

Bij directe zaai in bodem

Periode van inzet Bij verschijnen van eerste echte blad of bij begin van wortelgroei 
Na 7 dagen herhalen
Wijze In zaaivoor/op blad/Zaadbed blad
Dosering 0,1%-oplossing // 0,5-1 ml/m

Begin en ontwikkeling van wortelgroei

Periode van inzet Waar nodig
Wijze Bladtoepassing/aangieten
Dosering 2-3 l/ha
200-300 ml/100 l

Zaden/stekken in trays, modules of potten

Periode van inzet Bij verschijnen van eerste echte blad of bij begin van wortelgroei  
Na 7 dagen herhalen
Wijze Bladtoepassing/aangieten
Dosering 0,5-1,0 ml/m2

Verpotten

Periode van inzet Direct na het verpotten
Na 7 dagen herhalen
Wijze Aangieten
Dosering 3 l/ha

Bovengenoemde aanwijzingen zijn de aanbevolen standaard. Advies op maat vereist gedetailleerde informatie over lokale factoren, zoals het gewas zelf, de klimaatomstandigheden en de gewenste reactie. Raadpleeg voor meer informatie een specialist van Koppert of een erkend distributeur van Koppert-producten.

Compatibiliteit

Compatibel in tankmengsels met de meeste oplosbare meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Als goede werkwijze wordt echter aanbevolen om elk mengsel te testen op onverwachte reacties. Ook wordt aanbevolen om elk mengsel op enkele planten te testen voordat u het op grote schaal gebruikt.

Neveneffecten

Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product

Ga naar database met neveneffecten

Productbehandeling

Productbehandeling

Opslag

Koppert Biological Systems is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Opslag

  • Houdbaarheid: zie verpakking voor uiterste gebruiksdatum
  • Bewaartemperatuur: 8-20°C
  • Beperkte houdbaarheid na opening
  • Koel en donker bewaren
  • Uit de buurt van direct zonlicht houden

Veiligheid

Voor zover ons bekend is dit product volledig veilig in gebruik. Aangezien dit een geconcentreerd extract is met een pH van 4, dient onnodige blootstelling van het product aan huid, ogen en andere lichaamsdelen echter vermeden te worden. Draag uit voorzorg beschermende kleding en uitrusting tijdens het spuiten of hanteren van het product. Het product niet opdrinken of doorslikken, aangezien het niet bedoeld is voor menselijke consumptie. Buiten bereik van kinderen en huisdieren bewaren.

Verwijdering

Recycling door compostering heeft de voorkeur boven afvoeren. Als recycling niet mogelijk is, dient het product te worden afgevoerd volgens de plaatselijk geldende afvalverwijderingswetgeving en -voorschriften (de benodigde informatie kan verkregen worden bij de bevoegde autoriteiten).

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Controleer de lokale registratie-eisen. Koppert Biological kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.