Rophoria

Wetenschappelijke naam:
Sphaerophoria rueppellii
Algemene naam:
Syrphidae
  • Voor de bestrijding van alle bladluissoorten

  • Goed verspreiden en bladluishaarden vinden

  • Voor de bestrijding van alle bladluissoorten

  • Goed verspreiden en bladluishaarden vinden

Gebruik voor

Gebruik voor

Plagen

Alle soorten/stadia bladluizen.

Zo werkt het

Zo werkt het

Werking

Volwassen zweefvliegpoppen komen uit de poppen en leggen hun eitjes in de bladluiskolonies. De jonge larven beginnen zich te voeden met bladluizen.

Visueel Effect

Bladluizen worden volledig opgegeten, alleen de huiden blijven over. Donkere uitwerpselen (meconium) op de bladeren is een indicator van zweefvlieglarvenactiviteit.

Productspecificaties

Productspecificaties

Verpakking 100 poppen.
Presentatie Kartonnen doosje van 3,5x3,5x3,5 cm.
Dragermateriaal Boekweitdoppen en vermiculiet.
Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing

Open de doos niet voordat je bij het uitzetpunt bent aangekomen. Open voorzichtig het geperforeerde deksel van de kartonnen doos. Hang de open doos verticaal aan de planten, bij voorkeur dicht bij de bloemen. Bescherm tegen direct zonlicht of regen.

Dosering

De dosering van Rophoria is afhankelijk van het klimaat, gewas en bladluisdichtheid en moet altijd worden aangepast aan de specifieke situatie. Start de introductie preventief of zodra de eerste bladluizen in het gewas worden waargenomen. De uitzet varieert doorgaans van 200-600 poppen per ha/uitzet. Het uitzetten moet een aantal keer worden herhaald. Raadpleeg een Koppert-adviseur of erkende distributeur voor advies over de beste strategie voor uw situatie."

Klimaatomstandigheden

  • Rophoria is het meest effectief tussen 20 en 30°C.
  • Een hoge luchtvochtigheid is gunstig voor de ontwikkeling van larven en het uitkomen van poppen.
  • Volwassen zweefvliegen voeden zich met stuifmeel en nectar. Zorg ervoor dat er bloeiende planten aanwezig zijn voor een optimale vestiging.

Gecombineerd Gebruik

Voor een effectieve bestrijding van bladluizen te combineren met andere predatoren en/of parasitoïden.

Neveneffecten

Bestrijdingsmiddelen kunnen (in)directe effecten hebben op biologische oplossingen. Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product.

Ga naar database met neveneffecten
Productbehandeling

Productbehandeling

Bewaartijd Na Ontvangst

1-2 dagen

Bewaartemperatuur

8-10 °C/47-50°F.

Bewaaromstandigheden

In het donker.

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Voldoe altijd aan de lokale productregistratie-eisen. Koppert kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?