Natupol Trio

Wetenschappelijke naam:
Bombus terrestris
Algemene naam:
Aardhommel
Productcategorie:
Bestuiving
 • Voor buitengewassen met een vroege bloeitijd

 • Met Beehome-voorziening

 • Weersbestendig

Play
 • Voor buitengewassen met een vroege bloeitijd

 • Met Beehome-voorziening

 • Weersbestendig

Gebruik voor

Gebruik voor

Natupol Trio nestkasten (die drie grote hommelkolonies bevatten) zijn ontwikkeld voor vollegrondsgewassen die in het voorjaar bloeien.

Teelten

Steenvruchten, pitvruchten, aardbei, bosbes.

Play
Zo werkt het

Zo werkt het

Werking

Na introductie van de hommelkast beginnen de werksters de bloemen te bestuiven en tegelijkertijd stuifmeel te verzamelen om het broed te voeden. In de weken na de introductie komen er meer werksters uit het broed, waardoor zowel de grootte van de kolonie als de bestuivingsprestaties toenemen. Na enkele weken bereikt de kolonie haar maximale grootte en begint de omvang en bestuivingsactiviteit af te nemen. De ontwikkeling van de kolonie hangt af van de klimaatomstandigheden en de hoeveelheid en kwaliteit van het stuifmeel.

Productspecificaties

Productspecificaties

Presentatie

Eén nestkast met 3 afzonderlijke extra grote hommelkolonies, bestaande uit een koningin, werksters, broed en suikerwater.

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing

 • Natupol Trio hommelkasten kunnen 4-7 dagen voor de bloeiperiode worden geplaatst
 • Plaats de Natupol Trio hommelkasten gelijkmatig verspreid over het perceel. De beste plaatsing is op een horizontaal platform net boven de grond
 • Wacht na het plaatsen van de hommelkasten minimaal een half uur met het openen van de vlieggaten. Zo kunnen de hommels tot rust komen
 • Bescherm de hommelkasten tegen directe zonbestraling en regen, en verzwaar ze met bijvoorbeeld een steen om wegwaaien te voorkomen
 • Open bij warm weer de ventilatiegaten aan de bovenzijde van de hommelkast
 • Trek de witte schuifdeur van elke hommelkast omhoog totdat twee openingen zichtbaar worden (ingang en uitgang). De kleine grijze deur onder het deksel mag u niet verwijderen
 • De bestuivingsprestaties en -duur variëren per gewas en zijn afhankelijk van de klimaatomstandigheden. Raadpleeg altijd een adviseur van Koppert of een erkend distributeur van Koppert-producten voor advies over de beste strategie voor uw situatie

Klimaatomstandigheden

Natupol Trio presteert het best bij omgevingstemperaturen tussen 12-30°C (uit de zon houden op dagen met temperaturen hoger dan 25°C).

Neveneffecten

Bestrijdingsmiddelen kunnen (in)directe effecten hebben op biologische oplossingen. Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product.

Ga naar database met neveneffecten
Productbehandeling

Productbehandeling

Bewaartijd na ontvangst

Om voor de beste bestuivingsresultaten te zorgen, neemt u de nestkast in gebruik op de dag van aankomst. Indien nodig kunnen hommelkasten maximaal 1 dag worden bewaard.

Bewaartemperatuur

15–25°C.

Bewaaromstandigheden

Bewaar de hommelkasten in een goed geventileerde ruimte, beschut tegen direct zonlicht.

Hygiëne

Verwijder de hommelkasten na de bloeiperiode van het gewas en uiterlijk 12 weken na de introductie.

Verwijdering

Plaats oude hommelkasten ongeveer 2 weken in een afgesloten plastic zak om nog levende hommels te doden. Wanneer alle hommels dood zijn, gooit u de nestkasten weg volgens de lokale wetgeving.

Downloads

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Voldoe altijd aan de lokale productregistratie-eisen. Koppert kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?