Solanum tuberosum

Aardappel

Over

De term 'aardappel' (Solanum tuberosum) wordt gebruikt voor de plant zelf of de eetbare knol daarvan. De plant is een kruidachtige vaste plant en is in de tweede helft van de zestiende eeuw uit Latijns-Amerika meegenomen naar Europa. Aardappelen zijn geïntroduceerd als voedselgewas door de Spanjaarden. Nu maakt dit zetmeelrijke knolgewas een wezenlijk deel uit van de wereldvoedselvoorziening en het dieet van veel mensen. Aardappel is qua volume het op drie na grootste voedingsgewas ter wereld, na maïs, tarwe en rijst.

De aardappelplant wordt ongeveer 60 cm hoog. De bladeren sterven af na de bloei, vruchtvorming en ontwikkeling van de knollen. De bloemen hebben gele meeldraden en hun kleur varieert van wit, roze, rood of blauw tot paars. Na de bloeifase vormt de plant kleine, groene vruchten die op cherrytomaten lijken en ongeveer 300 zaden per stuk bevatten.

Vind oplossingen voor in Aardappel