Swirski Ulti-Mite

Wetenschappelijke naam:
Amblyseius swirskii
Algemene naam:
Roofmijt
Productcategorie:
Natural enemy
[Translate to Belgium:]

Gebruik voor

Gebruik voor

Wanneer Swirski Ulti-Mite gebruiken?

Gebruik Swirski Ulti-Mite voor de biologische bestrijding van jonge larven van diverse tripssoorten, eieren en larven van witte vlieg (zowel Trialeurodes vaporariorum als Bemisia tabaci) en weekhuidmijten (Polyphagotarsonemus latus). Gebruik Swirski Ulti-Mite preventief en wanneer de eerste tekenen van een plaag zich voordoen.

Zo werkt het

Zo werkt het

Werking van Swirski Ulti-Mite

Volwassen roofmijten zoeken naar prooi, wachten eventueel op nieuwe prooi en voeden zich ermee.

Productspecificaties

Productspecificaties

Elk papieren zakje met ophanghaakje bevat 250 roofmijten en voorraadmijten (alle stadia) in dragermateriaal/zemelen. Swirski Ulti-Mite is verkrijgbaar in dozen van 100 of 500 zakjes.

Het zakje is gemaakt van 100% industrieel composteerbaar folie. Het voldoet aan de norm voor 'industriële composteerbaarheid’ (gecertificeerd door een externe instantie). De zakjes kunnen daarom samen met het gewasafval worden weggegooid.

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Toepassing

  • Zakjes zo snel mogelijk na ontvangst gebruiken
  • Zakjes ophangen op beschutte plekken in het gewas (niet in direct zonlicht).
  • Zakjes kunnen direct in het gewas worden opgehangen (zakjes bevatten al een uitloopgaatje).
  • Zakjes alleen vastpakken aan bovenzijde (kartonnen rand) van de verpakking. De roofmijten kunnen gemakkelijk beschadigd worden.
Play

Onderstaande aanwijzingen zijn slechts indicatief. Een specifiek advies kan worden gegeven als bekend is met welke lokale factoren er rekening gehouden moet worden, zoals gewas, klimaatomstandigheden en plaagdruk. Raadpleeg voor de juiste aanpak een specialist van Koppert of een erkend distributeur van Koppert-producten.

Swirski Ulti-Mite preventief licht curatief zwaar curatief
m2/eenheid 2,5 2,5 1
Interval (dagen) 28-42 28 28
Opmerkingen - start zodra trips of witte vlieg aanwezig is alleen in haarden, altijd in combinatie met andere natuurlijke vijanden

Beste omstandigheden voor gebruik

De roofmijt is niet gevoelig voor diapauze en kan daarom ook in de winter worden toegepast. Het product is goed bestand tegen hoge temperaturen; een swirskii-populatie begint zich te ontwikkelen als de temperatuur overdag regelmatig boven de 20-22°C komt.

Neveneffecten

Bekijk welke bestrijdingsmiddelen een neveneffect hebben op dit product

Ga naar database met neveneffecten

Productbehandeling

Productbehandeling

Opslag

Biologische bestrijders hebben een zeer korte levensduur en moeten daarom zo snel mogelijk na ontvangst in het gewas worden geïntroduceerd. Opslag kan de kwaliteit nadelig beïnvloeden. Als u Swirski Ulti-Mite toch moet opslaan, volg dan onderstaande instructies. Koppert Biological Systems is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

  • Houdbaarheid: 1-2 dagen
  • Bewaartemperatuur: 10-15°C
  • In het donker
  • Met voldoende ventilatie (i.v.m. CO2 ophoping)

De algemene voorwaarden van Koppert (Koppert B.V. en/of zijn aangesloten bedrijven) zijn van toepassing. Gebruik alleen producten die zijn toegestaan in uw land en voor uw gewas. Controleer de lokale registratie-eisen. Koppert Biological kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongeoorloofd gebruik. Koppert is niet aansprakelijk voor kwaliteitsverlies wanneer het product langer dan geadviseerd en/of onder verkeerde condities wordt opgeslagen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over ons bedrijf en onze producten? Neem contact op met een van onze experts.
Onze producten en oplossingen zijn bedoeld voor professioneel gebruik in de tuinbouw.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.