Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: november 07, 2023

Bescherm je gewassen met Mycotal wanneer de temperaturen dalen

Bescherm je gewassen met Mycotal wanneer de temperaturen dalen

Zelfs midden in de winter kunnen plagen zoals witte vlieg en trips aanwezig zijn in je kas. Hoewel de voortplanting van de plaaginsecten laag kan zijn in koudere omstandigheden, of ze inactief kunnen zijn vanwege de winterslaap, zullen ze een populatie beginnen op te bouwen zodra de omstandigheden gunstig zijn.

Overwinterende plagen kunnen later een ernstige bedreiging vormen voor je gewas. Daarom is het cruciaal om deze plagen in de winter te elimineren, wanneer de plaagdruk nog laag is. Zo kun je het nieuwe seizoen op schoon beginnen en krijgen je nuttige insecten de tijd om een leger op te bouwen voordat er later in het seizoen nieuwe plagen van buiten de kas binnenkomen.

Effectieve controle van wittevlieg met Mycotal

Mycotal is een bio-insecticide dat de zeer effectieve blastosporen van Lecanicillium muscarium Ve6 bevat. Dit product is de natuurlijke oplossing voor wittevlieg en een aantal andere plagen in groenten, sierplanten, boomgewassen en zacht fruit in beschermde teelten.

Mycotal is een zogenaamde entomopathogene schimmel, die plagen kan aanvallen en doden. Het bio-insecticide bevat de blastosporen van Lecanicillium muscarium Ve6. Deze sporen ontkiemen snel na het spuiten, waarbij de schimmeldraden de lichaamsholte van het ongedierte binnendringen. Eenmaal binnen verspreiden ze zich en vernietigen het weefsel.

Mycotal is veilig en makkelijk te gebruiken en kan worden toegepast met bestaande spuitapparatuur. Het is compatibel in de tankmix met een breed scala aan andere gewasbeschermingsmiddelen, waardoor het gemakkelijk te integreren is in uw huidige spuitprogramma. Een bijkomend voordeel is dat het geen residu achterlaat, wat telers helpt om te voldoen aan de steeds strengere eisen van de toeleveringsketen. Dankzij het specifieke werkingsmechanisme is Mycotal veilig voor nuttige insecten, waardoor het een krachtig wapen is in een geïntegreerd IPM-programma.

Effectief in de winter

Hoewel het al bekend was dat Mycotal effectief is in een breed temperatuurbereik, heeft nieuw onderzoek aangetoond dat Mycotal ook een krachtig wapen kan zijn tegen plagen in koudere omstandigheden.

Koppert's Product Manager, Guido Roozemond: "Vorig jaar heeft onze onderzoeksafdeling verschillende proeven uitgevoerd waaruit bleek dat Mycotal al actief, groeiend en effectief is vanaf 8 °C, wat uniek is. Vergeleken met andere entomopathogene schimmelproducten op de markt van Koppert en andere producenten, zien we dat Mycotal de enige commercieel verkrijgbare effectieve entomopathogene schimmel is bij deze lagere temperaturen. Deze nieuwe inzichten zullen telers helpen om te profiteren van het gebruik van Mycotal om hun plaag te bestrijden tijdens koudere perioden van het jaar, en komen ten goede aan gewassen die bij lagere temperaturen worden geteeld (bijv. aardbeien, boomkwekerij).

Dus ook tijdens het winterseizoen blijft Mycotal uw natuurlijke partner voor de bestrijding van wittevlieg en trips.