Categorie: Artikel
Publicatiedatum: april 21, 2022

Biologische bestrijding van trips en witte vlieg wordt met roofmijt Limonica naar een hoger niveau getild

Biologische bestrijding van trips en witte vlieg wordt met roofmijt Limonica naar een hoger niveau getild

Werking

Limonica heeft een aantal sterke punten, waardoor deze roofmijt uiterst effectief is.

De hoge effectiviteit bij grote plaagdruk is te danken aan zijn grote vraatcapaciteit en reproductievermogen. Omdat de roofmijt zich met witte vlieg, trips, spint en stuifmeel voedt en bovendien bij toename van de plaag ook zelf snel in aantal toeneemt, weet hij zowel witte vlieg als trips snel onder controle te houden. Ook eet Limonica, als enige roofmijt alle larvenstadia van de witte vlieg en de grotere tripslarven (stadia L1 en L2).

Limonica is actief over een breed temperatuurbereik, van 13 °C tot 30 °C. Zelfs bij 13°C legt de roofmijt nog steeds ca. één ei per dag en blijft dus hij effectief in koudere omstandigheden. Hiermee overtreft het andere roofmijten.

Strategie

Limonica is de meest effectieve natuurlijke vijand van trips en witte vlieg in gevallen van hoge aantasting, en bovendien één die ook spintmijt aanpakt. Limonica kan geïntroduceerd worden in het gewas met behulp van onze Natutec Top.

Om Limonica snel op te bouwen, adviseren onze consultants om Limonica in 2 keer uit te strooien met een interval van 1 week en nadien minstens 3 tot 5 keer bij te voederen met Nutari.

Limonica wordt geleverd in een 1 liter fles met 12 500 roofmijten.

Voordelen Limonica

  • Zeer effectief bij hoge plaagdruk
  • Grote eetlust, eet ook de grotere larven
  • Actief over een breed temperatuurbereik
  • Hoge voortplantingscapaciteit