Mycotal: uw natuurlijke partner voor de bestrijding van witte vlieg en trips

Mycotal: uw natuurlijke partner voor de bestrijding van witte vlieg en trips

Bestrijd witte vlieg en trips met entomopathogene schimmels

Bij toepassing op de plaag hechten de sporen van de schimmel Lecanicillium muscarium zich aan de witte vlieg en de trips en ontkiemen, om vervolgens via de huid het insect binnen te dringen. Eenmaal binnen scheidt de schimmel enzymen af die de interne organen van het insect afbreken, met de dood tot gevolg. De schimmel gebruikt dan het dode insect als voedingsbron om te groeien en meer sporen te produceren, die weer andere insecten kunnen infecteren.

Play

Zo werkt Mycotal

Witte vlieg en trips zijn veelvoorkomende plagen die aanzienlijke schade kunnen aanrichten aan gewassen en planten. Een effectieve methode voor de bestrijding van witte vlieg en trips is het gebruik van entomopathogene schimmels, zoals Lecanicillium muscarium. Mycotal is een bio-insecticide dat blastosporen bevat van Lecanicillium muscarium Ve6.Mycotal is een biologische oplossing voor een reeks plagen zoals witte vlieg en trips in bedekte groente-, sierteelt-, boomkwekerij- en zachtfruitgewassen.

Waarom Mycotal gebruiken

  • Eenvoudig in gebruik en kan worden toegepast met bestaande spuitapparatuur
  • Effectief natuurlijk product van hoge kwaliteit
  • Gemakkelijk te integreren in uw geïntegreerde gewasbeschermingsstrategie (IPM)
  • Veilig voor gebruikers
  • Laat geen residu achter, waardoor u kunt voldoen aan de steeds strengere eisen van de toeleveringsketen
  • Korte wachttijd voor de oogst

Bewezen resultaten: veldproeven

In vergelijkende veldproeven is aangetoond dat de werkzaamheid van de nieuwe generatie Mycotal vergelijkbaar met of beter is dan die van andere chemische en biologische gewasbeschermingsmiddelen op de markt.

Play

Toepassing via LVM

Toepassing via LVM in samenwerking met telers hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de toepassing van Mycotal via LVM (Low Volume Mist System). We zagen dat dit een gemakkelijke en effectieve manier is om het product toe te passen.

Play

Alles wat je moet weten over Mycotal

Onze productmanager Guido vertelt je graag alle ins en outs over Mycotal. Download het FAQ document via de knop hieronder.

Nieuwe generatie Mycotal: verbeterde kwaliteit en houdbaarheid

Een proces van voortdurende verbetering door ons toegewijde onderzoeksteam heeft onlangs een nieuwe geoptimaliseerde Mycotal opgeleverd, met een verbeterde kwaliteit en houdbaarheid als resultaat. Met de introductie van deze nieuwe generatie Mycotal zorgen wij ervoor dat u kunt blijven profiteren van de hoogwaardigste, meest werkzame biologische gewasbeschermingsmiddelen. De nieuwe generatie Mycotal is nu verkrijgbaar in alle landen waar het product is toegelaten.

Bescherm je gewas als de temperaturen dalen

Zelfs midden in de winter kunnen plagen aanwezig zijn in je kas. Hoewel de voortplanting van ongedierte laag kan zijn in koudere omstandigheden, of het ongedierte inactief kan zijn, zullen ze een populatie beginnen op te bouwen zodra de omstandigheden gunstig zijn. Dit kan in een later stadium een ernstige bedreiging vormen voor je gewas.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat Mycotal ook een krachtig wapen kan zijn tegen plagen in koudere omstandigheden. Verschillende proeven tonen aan dat Mycotal al actief, groeiend en effectief is van 8 °C, wat uniek is.