Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: november 14, 2018

Spical nu ook in foliezakje: Spical Ulti-Mite

Nieuw zakje voor efficiëntere bestrijding van spint

Dankzij het succes van een nieuw gepatenteerd verpakkingsconcept van Koppert Biological Systems is Spical vanaf 7 november beschikbaar in een hightech foliezakje: Spical Ulti-Mite. Dit zakje staat garant voor betrouwbare prestaties onder alle klimaatcondities. Onderzoek heeft uitgewezen dat Spical Ulti-Mite onder moeilijke omstandigheden consistent hogere aantallen roofmijten levert.

Hightech foliezakje
Uitvoerig onderzoek heeft geresulteerd in een zakje dat een gunstigere omgeving creëert voor de populatieontwikkeling van de roofmijt. De hoge kwaliteit van de folie zorgt ervoor dat het kweeksysteem beter beschermd is tegen klimaatomstandigheden die van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van de mijten. Het zakje is smaller, iets langer, en biedt de mijten de perfecte omstandigheden om zich sneller en sterker te kunnen ontwikkelen. Ook heeft Koppert Biological Systems de haak voor de bevestiging versterkt.

Spical Ulti-Mite, dat veel wordt gebruikt bij de bestrijding van spint in kasgewassen, kan nu ook worden toegepast in buitenteelten zoals citrusvruchten en druiven. Met de introductie van Spical Ulti-Mite beoogt Koppert meer zekerheid voor zowel teler als gewas.

Volledig composteerbaar
De nieuwe Spical Ulti-Mite-zakjes kunnen samen met het gewasafval worden weggegooid. Het zakje is gemaakt van een nieuw ontwikkeld folie dat aan de vereisten voor industriële composteerbaarheid voldoet.

Lancering van Spical Ulti-Mite op de IFTF
Spical Ulti-Mite wordt op innovatieve wijze gelanceerd op de IFTF, de International Floriculture Trade Fair, die van 7 tot en met 9 november gehouden wordt in Vijfhuizen. Koppert is te vinden in hal C, stand 2.27.