Spical-Plus preventief in komkommergewas

Artikel 11 February 2019

Spint komt vaak voor in de komkommer teelt vooral aan gevels en langs middenpaden ontwikkelt de spintpopulatie zich goed. Het gaat hier over de kasspintmijt Tetrancychus uticae. Gelukkig valt deze goed te controleren door een preventieve introductie van Spical-Plus. Met één zakje Neoseiulus californicus per 4 planten bent u gewapend tegen deze plaag.

Door deze zakjes preventief uit te hangen, zorgt u dat de opbouw van de roofmijten goed zit tegen dat de eerste spintplekjes zichtbaar worden. Zowel volwassen roofmijten als nimfen zoeken zeer gericht naar de prooi en zuigen deze leeg. Deze roofmijt eet alle stadia, maar heeft een voorkeur voor de jongere. Neoseiulus californicus kan ook overleven op andere mijten en/of stuifmeel en kan enkele weken overleven zonder voedsel.

Vermoedt u dat de plaag toch gaat doorbreken? Corrigeer dan met Spidex Phytoseiulus persimilis, of strooiflessen Spical. In haarden kan u best ook de galmug Feltiella acarisuga inzetten. Dit insect zal zich hierin ontwikkelen en van daaruit nieuwe haarden gaan opsporen. Dit is namelijk de enige spintbestrijder die kan vliegen! 

Voor meer info kan u steeds bij Koppert België of uw consultant terrecht.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Naar boven