De reis van de duurzame citrusteelt in de landbouw

De reis van de duurzame citrusteelt in de landbouw

Maak kennis met Balbino Garre Martínez, een teler met meer dan 35 jaar ervaring in de citrus- en veeteelt. Balbino runt samen met zijn twee broers "Explotación de los pardos", waar landbouw niet alleen een beroep is, maar een levenslange passie.

Aanpassen aan uitdagingen en verandering omarmen

Balbino's reis door de landbouw is niet zonder obstakels geweest. Geconfronteerd met verschillende plagen zocht hij naar alternatieve oplossingen, wat leidde tot de toepassing van biologische bestrijdingsmethoden. Hij bestrijdt wolluizen actief met Citripar en Cryptobug, pantserschubben met Aphytis en Rhyzobug en spintmijten met Spical Ulti-Mite. Deze biocontroleoplossingen zijn niet alleen succesvol gebleken, maar hebben ook de afhankelijkheid van chemische bestrijdingsmiddelen verminderd.

De weg naar milieuvriendelijke landbouw

Toegewijd aan duurzame praktijken hebben Balbino en zijn team hun teeltmethoden voor citrusvruchten veranderd. Deze duurzame aanpak bestrijdt niet alleen effectief ongedierte, maar levert ook gezonder fruit van hogere kwaliteit op en minimaliseert de impact op het milieu.

De toekomst van duurzame landbouw

Balbino's reis weerspiegelt een bredere verschuiving naar duurzame en milieuvriendelijke landbouw. Door innovatieve technieken en de omarming van biologische bestrijdingsmaatregelen geven boeren zoals hij vorm aan een meer verantwoordelijke landbouwindustrie. Balbino's ervaring dient als inspirerend voorbeeld en laat zien hoe landbouw zowel milieubewust als productief kan zijn.