Categorie: Artikel
Publicatiedatum: september 24, 2020

Duurzamere nematodenformulering met uitstekende oplosbaarheid

Steinernema_feltiae_Koppert_BIological_Systems-2.jpg

Duurzamere nematodenformulering met uitstekende oplosbaarheid

Vanaf 7 september komt er geleidelijk een nieuwe formulering beschikbaar voor alle nematodenproducten gebaseerd op Steinernema feltiae en Steinernema carpocapsae (Entonem, Scia-Rid en Capsanem).

De samenstelling van het dragermateriaal is volledig gewijzigd met een nieuwe formulering op basis van 100% biologisch afbreekbare formulanten. De nieuwe formulering heeft als voordeel dat deze veel gemakkelijker op te lossen is, waardoor de formulering volledig compatibel is met de beschikbare spuit-/irrigatiesystemen op de markt, waaronder Dosatron.

Continue uitstekende prestaties

“Gebruikers zullen op basis van de look & feel van de nieuwe formulering niet snel een verschil opmerken, behalve dat de zakjes in de omdoos nu een nieuwe groene kleur hebben”, zegt productmanager Cyrille Verdun.

De formulering:
... ziet er hetzelfde uit, is als een pasta en verandert in een gel wanneer er water wordt toegevoegd.
... laat geen residu achter.
... is nog net zo effectief!

Bekijk de video om een goede indruk te krijgen van de oplosbaarheid over de verschillende nematodenformuleringen in de loop der tijd:

Nieuwe mogelijkheden

“We zijn erin geslaagd om een formulering uit te brengen die beantwoordt aan de meeste wereldwijde marktbehoeften: kwaliteit, houdbaarheid, oplosbaarheid en duurzaamheid”, aldus Cyrille. “De formulering is van het grootste belang voor een gezond en succesvol nematodenproductassortiment. Dit geeft Koppert op dit gebied zeker een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie.”

Correcte toepassing is cruciaal

Het blijft van cruciaal belang dat nematoden correct worden toegepast om de vereiste effectiviteit te bereiken. Los 1 zakje (250 miljoen) op in 2 liter water. Gebruik bij het oplossen geen water onder de 18°C. Testen in onder andere chrysant lieten zien dat 8 zakjes per 10 liter goed oplossen voor het gebruik van Dosatron.

Cyrille: “We hebben een informatieve video waarin alle vereiste stappen worden getoond. Ik adviseer alle gebruikers om deze te raadplegen.”

Bekijk de video: Aan de slag met Entonem
Bekijk de video: Aan de slag met Scia-Rid
Bekijk de video: Aan de slag met Capsanem