Categorie: Artikel
Publicatiedatum: november 06, 2019

Tomatentelers aan de slag met Natutec Scout

Tomatentelers aan de slag met Natutec Scout

Een intuïtieve mobiele applicatie en desktop dashboard die direct inzicht geven in de IPM-situatie van telers. Het is een van de nieuwste innovaties van Koppert Biological Systems. Een selecte groep tomatentelers in Nederland is gestart met het gebruik van Natutec Scout.

De tool is ontworpen en ontwikkeld door Koppert's Natutec Scout-team in nauwe samenwerking met telers en hun specifieke wensen. “Natutec Scout werkt goed en de feedback van telers helpt ons deze geavanceerde scoutingtool te verfijnen. Het is een doorlopend project waarin we de tool blijven ontwikkelen om deze zo effectief mogelijk te maken,” legt Tom Vroegop, Product Manager van Natutec, uit.

Eenvoudig data verzamelen

Met Natutec Scout kunnen telers de gegevensverzameling van hun kas optimaliseren om hun gewassen zo snel en effectief mogelijk te behandelen. ‘We hebben een geweldige arbeidsbesparende tool ontwikkeld die gemakkelijk te gebruiken is en zeer nauwkeurig is’, zegt Floris van der Helm, consultant bij Koppert. ‘Onze experts en het Natutec Scout-team staan ​​klaar om nauw samen te werken met telers om het maximale uit deze tool te halen.’ Natutec Scout maakt gebruik van machine learning waardoor de tool voortdurend ontwikkelt en verbetert om deze toekomstbestendig te houden.

Uitgebreide analyses

Nadat de teler het gewas handmatig heeft geïnspecteerd of de Horiver vangkaarten heeft gescand, voert hij de gegevens in op de smartphone. Vervolgens geeft het dashboard op zijn computer of tablet een schematisch overzicht van de resultaten en kan het analyses genereren. Een belangrijk kenmerk in het dasbhoard is het grafische overzicht per afdeling in de kas, met diverse filters voor nadere inspectie. De gegevens kunnen worden weergegeven in grafieken, waarbij de gebruiker verschillende perioden kan aangeven, maar ook in heatmaps om haarden van plagen te identificeren en gericht aan te pakken.

Natutec Scout in andere gewassen

Na de eerste introductie van Natutec Scout bij een selecte groep tomatentelers in Nederland deze maand, zal de tool ook voor andere gewassen worden ontwikkeld.

GreenTech Innovation Award 2019

Eerder dit jaar won Natutec Scout de prestigieuze GreenTech Innovation Award op de internationale GreenTech Fair in Amsterdam, waar het werd uitgeroepen tot 'de meest unieke, hightech en geavanceerde technologische innovatie van 2019.'

Natutec_Scout__portrait_.jpg