Gelijkmatige verspreiding van roofinsecten met Natutec Drive

Gelijkmatige verspreiding van roofinsecten met Natutec Drive

Een half jaar geleden nam Dyson Farming in het Verenigd Koninkrijk het besluit om de Natutec Drive aan te schaffen voor de verspreiding van zijn biologische bestrijdingsproducten. Het was een briljante zet", zegt kassenmanager Angel Angelov. Als het gaat om de gelijkmatige verspreiding van Koppert's roofinsecten, is het een klasse apart. Het past ook perfect in onze hi-tech, duurzame aanpak van de teelt. Bij Dyson farming draait alles om innovatie.

Play

Uniforme verspreiding

Dyson Farming is de grootste particuliere landeigenaar in het Verenigd Koninkrijk en verbouwt verschillende gewassen. Het agrarische familiebedrijf is trots op zijn innovatieve en duurzame aanpak van de landbouw en maakt gebruik van geavanceerde teelttechnieken.

We zijn pas onlangs begonnen met de teelt van zacht fruit en hebben nu 15 hectare aardbeien. Hier hebben we de Natutec Drive geïnstalleerd. We hebben het apparaat op onze verwarmingsbuizen gemonteerd en het stelt ons in staat om Thripex en Chrysopa zeer nauwkeurig te verdelen", legt Angel uit. De twee armen van het apparaat ontvouwen zich over het gewas om de levende producten nauwkeurig en gelijkmatig over het loof van de aardbeiplanten te blazen zonder de insecten te schaden. We zijn echt tevreden met deze toepassing.

Angel Angelov werkt al 17 jaar op aardbeienteeltbedrijven. Toepassing gebeurde in het verleden handmatig en bleek arbeidsintensief, tijdrovend en niet altijd nauwkeurig. We hadden moeite om het product gelijkmatig te verdelen. Natutec Drive is gemakkelijk te gebruiken en lost al deze problemen op. We besteden nu minder dan een kwart van de tijd die we voorheen aan de verspreiding besteedden en de nauwkeurigheid van de toepassing is met 100% verbeterd.