Categorie: Artikel
Publicatiedatum: maart 08, 2019

Signaleer tijdig de aanwezigheid van processierupsen

Met de lente voor de deur kunnen we alleen maar uitkijken naar gezellig uitstapjes in het park of gezonde wandelingen in de natuur. Ook insecten en rupsen maken van die eerste zonnestralen gebruik om zich weer te laten zien. Zo komt de eikenprocessierups tevoorschijn in mei.

U kan ze herkennen aan de grijze kleur en lange haren. Een ander typisch kenmerk van deze rups is dat ze zich verplaatst in processie. Wanneer ze talrijk voorkomen, zullen ze de eikenbomen in uw buurt helemaal kaal vreten. Maar de haren van de rups kunnen ook heel wat jeukhinder / ontstekingen bezorgen bij de mens.

Met het feromoon PHERODIS Thaumetopoea processionea kan u de plaag signaleren. De Pherodis-capsule laat een soortspecifiek sexferomoon vrij dat de mannetjes van deze soort lokt. Door de capsules in de Koppert Deltatrap te plaatsen, kleven ze vast op de lijmplaat. Hierdoor is het eenvoudig waar te nemen of er plaagdruk is en in welke mate. U vervangt de capsules best om de 6 weken. Op deze manier kan u de plaag tijdig signaleren en dat geeft u de kans om snel in te grijpen. Het ingrijpen tegen deze rupsen kan ook met behulp van biologische producten.

Meer info over pherodis kan u terugvinden op onze website. Voor meer info kan u steeds terecht bij onze consultants en distributeurs.

Deltatrap_2_.jpg