Categorie: Artikel
Publicatiedatum: februari 18, 2021

Aphiscout zorgt voor grip op situatie

Aphiscout zorgt voor grip op situatie

Als het over gewasbescherming gaat, wil je als teler het probleem zo snel mogelijk opgelost zien. Helemaal als een snel uitbreidend leger bladluizen terrein wint in het gewas. Want ondanks veelvuldig scouten is een beginnende luisaantasting eenvoudig over het hoofd gezien. Met Aphiscout vind je de vonk voor hij overslaat.

Stuur verkenners vooruit

Maak kennis met Praon volucre, Aphidius colemani, Aphidius ervi, Aphelinus abdominalis en Ephedrus cerasicola. Samen vormen zij Aphiscout, een topeenheid van vijf verschillende sluipwespen, elk met hun eigen expertise. Het kwintet detecteert en parasiteert de meest voorkomende soorten bladluis nog voordat het menselijk oog ze ontdekt heeft. Aan de geparasiteerde bladluis is te zien welke soort uw gewas bedreigt. Dat maakt meteen duidelijk welke sluipwesp de beste bestrijder voor de klus is en massaal ingezet kan worden op de juiste plek voor een effectieve bestrijding.

Omdat de sluipwespen elk hun eigen voorkeur hebben, is bovendien de eerste bestrijding van de meest voorkomende bladluissoorten in uw gewas gewaarborgd.

Topteam

De sluipwespen van Aphiscout worden niet zomaar in stelling gebracht. Alleen een topselectie komt door de ballotage. Bovendien zijn de bestrijders maximaal voorbereid door de NectarPad aan de kokervormige verpakking toe te voegen. De NectarPad voorziet de net uitgekomen sluipwespen van suikerwater. Zo kunnen ze vol energie aan de slag.

Bovendien is Aphiscout eenvoudig in het gewas op te hangen door middel van het label.

Aphiscout biedt de perfecte basisbestrijding tegen bladluis in verschillende gewassen. Aphiscout is volvelds in te zetten, gedurende enkele weken achter elkaar afhankelijk van plaagdruk, klimaatomstandigheden en gewas. Vraag raad aan uw Koppert consultant!

Aanbevolen voor jou