Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: september 07, 2021

Koppert lanceert nieuwe reeks vangplaten

Koppert lanceert nieuwe reeks vangplaten

De Horiver-reeks, de best scorende insectenvallen van Koppert Biological Systems, is uitgebreid met als doel dit succesvolle hulpmiddel verder te professionaliseren. Horiver wordt gebruikt voor het signaleren en wegvangen van plaaginsecten in een breed scala aan gewassen. De nieuwe reeks heeft slechts één doel: het snel signaleren en wegvangen van bladluizen, mineervliegen, witte vliegen, tripsen en andere schadelijke insecten in uw kas.

20210523_Koppert_-_Social_media_post_Horiver-Facebook.jpg

‘De allrounder Horiver is al meer dan twintig jaar de beste plaat om insecten mee te vangen en het is nog altijd een van de meest verkochte producten van Koppert. Het werd tijd om een meer gespecialiseerde selectie vangplaten aan te bieden aan de land- en tuinbouwsector die steeds professioneler wordt', aldus Rick van der Pas, Sales en Product Manager bij Koppert. ‘Met deze nieuwe reeks Horiver vangplaten kunnen we ons richten op specifieke insecten, waardoor het signaleren nog beter gaat.’

Dankzij de Horiver vangplaten wordt het mogelijk om vroegtijdig plagen waar te nemen, welke vervolgens op biologische wijze bestreden kunnen worden. Hierdoor wordt het onnodig gebruik van chemische middelen vermeden. Door regelmatig tellingen uit te voeren, wordt het bovendien duidelijk wanneer plaaginsecten de kas binnendringen, hoe ze zich ontwikkelen en wanneer de populatie haar piek zal bereiken. Zo is de teler beter voorbereid op potentiële bedreigingen.

Huidige allround Horiver vangplaat

Koppert behoudt de allrounder Horiver vangplaat die de beste resultaten levert voor het vangen van meerdere plaaginsecten. Dit succesproduct is het resultaat van voortdurend onderzoek en ontwikkeling, waardoor het de beste blijft in zijn soort. De vangplaat is van hoge kwaliteit en heeft daardoor een vaste plaats in de nieuwe Horiver-reeks als generalist. Met de plaat worden plaaginsecten zoals witte vliegen, tripsen en mineervliegen gesignaleerd. Dankzij een speciaal ontworpen inkeping is het gemakkelijk om de vangplaat in het gewas te plaatsen. De Horiver vangplaat is verkrijgbaar in meerdere kleuren, omdat verschillende plaaginsecten worden aangetrokken door andere kleuren.

Nieuwe gespecialiseerde vangplaten

De Horiver Wet vangplaat is, afhankelijk van de kleur, speciaal ontworpen voor het signaleren van volwassen bladluizen, witte vliegen, tripsen, Tuta absoluta, fruitvliegjes en varenrouwmuggen. De vangplaat heeft een groot oppervlak met een lijmlaag, waardoor er een grote wegvangcapaciteit is, met name bij het wegvangen van witte vliegen.

Gebruikers van de Horiver Dry vangplaten ervaren deze als uiterst gebruiksvriendelijk, omdat de lijm geen vlekken achterlaat. De platen zijn, afhankelijk per kleur, effectief voor een aantal plaaginsecten, waaronder tripsen en varenrouwmuggen. De gele vangplaten zijn zeer geschikt om de schadelijke roofwants Nesidiocoris mee weg te vangen.

De ronde Horiver Disc is zo ontworpen dat deze rond de stengels van de plant past. Daardoor wordt het mogelijk om plaaginsecten weg te vangen die zowel boven als onder de grond actief zijn. De vangplaat is speciaal gemaakt om wortelluizen en varenrouwmuggen weg te vangen en heeft twee bevestigingspunten voor druppelirrigatie. Daarnaast is deze heel geschikt voor de cannabisteelt.

De Horiver Delta heeft aan beide zijden een lijmlaag, waardoor de plaat een groot kleverig oppervlak heeft. Ook kan de vangplaat tot een grote val worden gevouwen. Plaats een Pherodis-feromoondispenser binnen in de val en plaaginsecten kunnen aan beide zijden weggevangen worden. De vangplaat is gemaakt om vliegende insecten mee te vangen.

De nieuwe reeks is beschikbaar vanaf 7 september.