Groendiensten

Groendiensten

Gemeenten hebben vaak heel wat belangrijke departementen. Bij het grote doelpubliek schiet de groendienst misschien niet meteen in gedachten. Maar toch heeft ook die afdeling heel wat belangrijke taken. Naast de ploeg groenarbeiders die zorgen voor een nette uitstraling van parken en straten, zijn ze ook verantwoordelijk voor het beheer van het openbaar groen met uiteraard aandacht voor de natuur!

Koppert kan ondersteuning bieden

De tijd dat Koppert enkel ondersteuning bood aan fruit- en groentetelers in serres, is al even passé. Doorgaans komt dit omdat het productengamma van Koppert steeds meer uitbreidt met biologische alternatieven voor verschillende sectoren. Ook de know-how van onze consultants volgt die weg.

Gemeentelijke groendiensten en hun aannemers staan dezer tijden voor verschillende uitdagingen. Onder meer de lijst aan gekende technieken en bestrijdingsmiddelen die snel krimpt. Gelukkig kan Koppert ondersteuning bieden met duurzame alternatieven!

Plaagbeheersing

Wij zien plagen liever gaan dan komen. Het aantal chemische gewasbeschermingsmiddelen neemt af en insecten worden in toenemende mate resistent tegen bepaalde middelen. Ook op het gebied van residuen worden de eisen steeds strenger. Het is onze taak om plagen te bestrijden met natuurlijke vijanden. Bij de biologische bestrijding van spint, trips, bladluizen, witte vlieg etc. is een proactieve aanpak belangrijk. Wij produceren natuurlijke vijanden voor de bestrijding van plaaginsecten in voedselgewassen en sierplanten. Wij hebben oplossingen voor: Taxuskever, engerlingen, emelten, eikenprocessierups,...

Trichoderma harzianum
Trichoderma harzianum

Plantweerbaarheid

Uw gewas kan op elk moment aangetast worden door schadelijke schimmels, virussen en bacteriën. Hierdoor verzwakt het gewas en heeft het meer te lijden onder stress. Doeltreffende bestrijding van plantenziekten vormt een voortdurende uitdaging. Bij Koppert produceren we een aantal microbiële oplossingen die helpen bij het voorkomen en bestrijden van plantenziekten. We produceren een aantal natuurlijke oplossingen, zoals biostimulanten en biologische meststoffen, om de prestaties en de weerbaarheid van uw gewas te optimaliseren. NatuGro garandeert het beste evenwicht. Producten zoals Trianum G, Vidi Parva en Vidi Funda kunnen ondersteuning bieden.

Play

Waarnemingen

Efficiënte monitoring is heel belangrijk om biologische bestrijding en geïntegreerde gewasbescherming te doen slagen. Wanneer de plaag-bestrijdersituatie bekend is, kan dit bijdragen aan verantwoorde beslissingen over eventueel te ondernemen acties. Het is belangrijk deze waarnemingen vast te leggen en te verwerken. Deltatrap + gepast lokferomoon kunnen u inzicht geven in de plaag en plaagdruk. Ook verschillende traps (vallen) kunnen uw monitoring proces ondersteunen.

Op de hoogte blijven over onze aanpak bij groendiensten?

Via onze nieuwsbrief ontvangt u updates over actuele plagen en onze aanpak hierop.

Aanbevolen voor jou