Categorie: Artikel
Publicatiedatum: maart 01, 2021

Trianum: uw (gegronde) fundering voor een gezonde teelt

Trianum: uw (gegronde) fundering voor een gezonde teelt

Trianum (Trichoderma harzianum T-22) beschermt jouw teelt van bij de start. Door een goede kolonisering van de plantenwortels voorkomt deze nuttige schimmel infecties van o.a. Pythium, Fusarium, Rhizoctonia, Sclerotinia, Phytophtora,… Belangrijk hierbij is wel dat je Trianum preventief gebruikt. Zaai en stekbedden kan je best aangieten met Trianum P, bij het inpotten van je planten kan je beter Trianum G gebruiken.

Ook bovengronds heeft Trianum positief effect

Bovenop deze bescherming verbetert Trianum ook de nutriëntenopname van jouw planten. Dit resulteert niet alleen in de ontwikkeling van een sterker wortelgestel (is visueel waarneembaar!), maar ook bovengronds worden de planten minder gevoelig voor allerlei ziektes. Logisch dat Trianum dan ook erkend is als biologisch fungicide in alle teelten! Om te controleren met welke fungiciden Trianum gecombineerd kan worden, check je best onze neveneffectenlijst.

Steeds meer telers ervaren de meerwaarde van Trianum en gaan Trianum dan ook meer gebruiken. Hierdoor konden we onze productie optimaliseren met als gevolg daarvan een gevoelige prijsdaling, wat dit zeer interessante product nog aantrekkelijker maakt!

Biostimulanten kunnen werking Trianum versterken

De werking van Trianum kan nog versterkt worden door dit product te gebruiken in combinatie met Vidi Parva. Deze biostimulant op basis van zeewierextract en kruiden bevat namelijk een belangrijk ingrediënt voor de productie van het plantenhormoon auxine: tryptofaan. Dat hormoon, auxine, zet je planten aan om meer energie te steken in de ontwikkeling van hun wortels. En dat resulteert dan weer in een gezondere plantengroei. Vidi Parva speelt ook een rol in het aanleggen van bloemen, waardoor heel wat planten sneller en intensiever gaan bloeien.

Benieuwd naar wat Koppert nog te bieden heeft aan biostimulanten? Bezoek onze pagina weerbaar telen en / of vraag advies aan jouw Koppert consultant.