Ja, ik ben tevreden over Natupol Booster en de diensten van Koppert!

Ja, ik ben tevreden over Natupol Booster en de diensten van Koppert!

MerryBerry is de grootste plantage van blauwe bessen in Roemenië. De boerderij ligt in het dorpje Mija diep in het pittoreske graafschap Dambovita. De 115 ha grote plantage is omringd door bossen en voldoet aan alle noodzakelijke voorwaarden voor een hoogwaardige biologische teelt. Dit geldt ook voor Koppert's Natupol Hommelnestkasten die zorgen voor een goede bestuiving van de blauwe bes planten.

Onze nestkasten worden al drie jaar met succes buiten gebruikt door MerryBerry: "De belangrijkste reden is om een goede bestuiving te garanderen, ongeacht de weersomstandigheden of het aanwezige wild in het gebied. Onze ervaring is dat de kosten van bestuiving volledig gerechtvaardigd zijn", zegt Expert Horticultural Engineer bij MerryBerry, Madalin Slav. Bij MerryBerry begrijpen we hoe belangrijk bestuiving is voor de ontwikkeling van fruit. Ik gebruik de hommels van Koppert al vele jaren niet alleen voor blauwe bes, maar ook voor kersen.'

Een deel van de plantage is in het derde productiejaar en afgelopen voorjaar hebben we één Natupol Booster nestkast per hectare gebruikt. Het andere deel van de plantage is in het tweede productiejaar en hier gebruikten we één nestkast per twee hectare", legt Madalin uit. De plantage wordt omringd door bossen en dit helpt ons enorm bij de bestuiving door andere insecten.

Voordelen van Nestkasten van Koppert

Volgens Madalin, die de afgelopen vier jaar bij MerryBerry heeft gewerkt, zijn de voordelen van het gebruik van nestkasten van Koppert dat:

  • Hommels zijn actiever bij lage temperaturen of slecht weer dan natuurlijke bijen
  • Hommels kunnen meer bloemen bezoeken en meer stuifmeel meenemen
  • Hommels tolereren bepaalde biocontroleproducten op basis van micro-organismen beter
  • Bestuiving door hommels leidt tot een groter aantal zaden in de vrucht, wat stevigere en grotere vruchten oplevert

'Ja, ik ben tevreden over de hommels en diensten van Koppert!' concludeert Madalin.

Nestkasten van Tripol zijn beter aangepast aan perioden met koudere temperaturen omdat ze beter geïsoleerd zijn en meer suikerwater bevatten, vooral wanneer de eerste bloesem nog niet is begonnen. Zodra de bloesem is begonnen (10% of meer) is Natupol Boosters meer geschikt voor open teelten.

Meer over Natupol Booster

  • Voor buiten kort bloeiende gewassen
  • Gepatenteerd milieuvriendelijk ontwerp
  • Weerbestendig en extra ventilatie