HyFood tilt habanero naar een hoger niveau met biologische bestrijding

HyFood tilt habanero naar een hoger niveau met biologische bestrijding

Play

HyFood - Hydroponic Premium Gewassen, gevestigd in de gemeente Linares, Nuevo León, is een bedrijf dat zich toelegt op de productie van verschillende variëteiten habanero pepers in een hydroponisch systeem. Sinds de oprichting in 2017 zijn ze duidelijk geweest over hun doel: het produceren van hoogwaardige vruchten, waarbij ze ecosystemen helpen en een gekwalificeerd product aanbieden aan consumenten. Om dit te bereiken is de implementatie van een geïntegreerd gewasbescherming systeem, ondersteund door de natuurlijke oplossingen van Koppert, van fundamenteel belang geweest.

Koppert en HyFood hebben meer dan 4 jaar succesvol samengewerkt bij de implementatie van een IPM-programma, dat de bescherming van hun gewassen zonder gebruik van agrochemische middelen heeft vergemakkelijkt en hen in staat heeft gesteld om te voldoen aan het wettelijke kader voor toegang tot de Amerikaanse markt, een van de belangrijkste en meest veeleisende markten ter wereld.

Op zoek naar een betrouwbare partner

Om consistent te zijn met zijn filosofie moest HyFood de toepassing van agrochemische middelen tot een minimum beperken. Om dit te bereiken moest een programma voor geïntegreerde gewasbescherming worden geïmplementeerd.

"We gingen op zoek naar alternatieven en kwamen terecht bij Koppert... Aan het begin van de biologische bestrijding lieten hun Gewasadviseurs ons zien wat het bereik was van de mogelijkheden voor onze gewassen. Nadat ze de relevante onderzoeken en tests hadden uitgevoerd, adviseerden ze ons de producten te gebruiken die tot nu toe zeer goed hebben gewerkt," aldus Martin Salazar, productiemanager bij HyFood.

Een van de belangrijkste factoren voor de succesvolle implementatie van het programma voor biologische bestrijding was de training van het personeel in het monitoren van plagen en het uitzetten van nuttige organismen zoals Amblyseius swirskii (Swirski Ulti-Mijt), Phytoseiulus persimilis (Spidex Vital Plus), Orius laevigatus (Thripor-L) en Catolaccus hunteri (Catopar). Voor Adriana Ramirez, supervisor plaagdierbewaking, was de bereidwilligheid van de adviseurs van Koppert in dit proces van vitaal belang. "Het is een zeer goede ervaring geweest, omdat we kennis en vaardigheden hebben opgedaan om plagen zoals wittevlieg, spint en trips op tijd te kunnen identificeren en tijdig het nuttige middel uit te zetten dat elk van hen nodig heeft, zodat we een goed product kunnen oogsten."

Een gecertificeerd product op het volgende niveau

Mexico is de grootste exporteur van verschillende chilivariëteiten en vertegenwoordigt 90% van de totale wereldconsumptie. In de afgelopen 10 jaar is de export van deze vrucht jaarlijks gemiddeld met 1,8% in volume en 11,4% in economische waarde gestegen. De belangrijkste afnemer van Mexicaanse chili zijn de Verenigde Staten, een land waar ongeveer 99% van het totale geëxporteerde volume naartoe gaat. "Een van de grootste uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden bij de export naar de Verenigde Staten is dat er een wettelijk kader bestaat dat het gebruik van bepaalde chemische moleculen in het gewas verbiedt. Dankzij biologische bestrijding voldoen we aan deze eisen," aldus Salazar.

Naast de voordelen van toegang tot exportmarkten, verbetert HyFood zijn hydroponische productieprocessen dankzij de naleving die vereist is door internationale certificeerders die de habanero's als een veilig en onschadelijk product goedkeuren.

De samenwerking tussen Koppert en HyFood is opnieuw een voorbeeld van hoe het implementeren van een programma voor geïntegreerde gewasbescherming op basis van biocontrole deuren kan openen naar internationale markten en de opbrengst en productiviteit van uw gewas kan maximaliseren.