Spidex Vital: uw vitale partner in spintbestrijding

Spidex Vital: uw vitale partner in spintbestrijding

Nog meer impact op spintbestrijding!

Het begon bij Koppert allemaal ruim vijftig jaar geleden met Spidex (Phytoseiulus persimilis). Deze roofmijt vormde vanaf dag één de basis van onze spintbestrijding. In de loop van de tijd is Spidex uitgegroeid tot een van de belangrijkste producten voor onze telers. Dankzij vele jaren van onderzoek en perfectionering is Spidex nu verkrijgbaar in een nieuwe formulering die spint nog beter bestrijdt: Spidex Vital

Spidex Vital: Your Vital partner in spider mite control

Play

Geboren bestrijders

Spidex Vital-roofmijten zijn geboren spintbestrijders. Ze bieden de beste bestrijding van haarden, bouwen snel een grote populatie op en hebben een betere eilegcapaciteit. Daarnaast is eenvoudig te zien of de mijten prederen, aangezien de roofmijt door het eten van spint geleidelijk zijn kenmerkende roodoranje kleur krijgt.

Verbeterde haardbestrijding
Verbeterde eilegcapaciteit
Bewijs van predatie
Phytoseiulus persimilis
Phytoseiulus persimilis

Verbeterde haardbestrijding

Door de verbeterde formulering zijn onze roofmijten meteen vanaf het begin levendig en beter in staat om grotere afstanden af te leggen. Een fles Spidex Vital bevat een gevarieerdere populatie. Bij toepassing in haarden worden de adulten daardoor opgevolgd door de groeiende nimfen en komen Spidex-eieren uit tussen een geschikte voedselbron. Deze factoren samen zorgen voor een betere haardbestrijding in uw gewas.

Verbeterde eilegcapaciteit

Doordat Spidex Vital tijdens het transport voortdurend over voedsel beschikt, hebben de vrouwtjes genoeg energie om eieren te produceren. Zo kunnen ze na het uitzetten meteen beginnen met eieren leggen en hebben ze geen spint uit het veld nodig om eieren te produceren. Hierdoor neemt de populatie in uw gewas toe.

Bewijs van predatie

De Phytoseiulus persimilis wordt rood na het eten van zijn prooi. Door het eten van spint krijgt de roofmijt geleidelijk zijn kenmerkende oranjerode kleur. Dit duurt ongeveer 1-2 dagen. Als na het uitzetten van de ‘witte’ Spidex Vital rode Spidex Vital wordt waargenomen, is dit een duidelijk bewijs dat de mijten prederen.

Veelgestelde vragen

Hier leest u alles wat u moet weten over Spidex Vital. Op deze pagina vindt u een lijst met vragen en antwoorden over Spidex Vital in het algemeen, de toepassing ervan, de formulering en verpakking, de hantering en opslag en de regelgeving hieromtrent.

More information about Spidex Vital

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Hulp nodig?