Categorie: Artikel
Publicatiedatum: november 07, 2019

Vooruitblik 2020

De meeste teelten lopen op hun einde. D.w.z dat de serres of terreinen worden opgeruimd en schoongemaakt. Toch zijn telers op dat moment ook al bezig met de teelt van 2020. En terecht, deze periode is de ideale moment om contact op te nemen met uw consultant. Even terugblikken op de uitdagingen van het afgelopen jaar, strategie bekijken voor het komende en daarbij de verwachte planning doorgeven. Zo bent u zeker dat u de Koppert producten op het gewenste tijdstip zal ontvangen.

Het najaar staat bekend als de rustigere periode in de tuinbouw. Maar niets is minder waar. Er wordt misschien niet of minder geoogst. Maar telers zijn volop bezig met het klaarmaken van serres en terreinen voor nieuwe planten die er al snel zitten aan te komen. Daarbij gaan de oude planten weg, en wordt er bekeken hoe de plagen van dit jaar opgeruimd kunnen worden tegen de nieuwe aanplanting. Verder kijken de telers terug op het afgelopen seizoen. Welke uitdagingen waren nieuw? En hoe gaan we ermee om in de nieuwe teelt? Op het einde van het jaar lopen ook heel wat toelatingen af van correctiemiddelen. Wat zijn de alternatieven?

De telers hoeven hier echt niet alleen mee aan de slag. Onze consultants willen hen daar graag in begeleiden. Zij kunnen helpen bij het bepalen van de strategie. Bovendien kan er dat moment ook gekeken worden naar planning van de Koppert producten. Op die manier krijgt Koppert inzicht in de nodige aantallen nuttigen. Wat dan weer de leverzekerheid moet verbeteren.