Categorie: Artikel
Publicatiedatum: januari 13, 2022

Onze nieuwe branding: geïnspireerd door de natuur

Onze nieuwe branding: geïnspireerd door de natuur

Met trots presenteren wij ons nieuwe logo en onze nieuwe branding! Koppert is sinds haar oprichting enorm gegroeid en veranderd. Na 30 jaar werd het daarom tijd voor een update, een branding die past bij onze ambitie en onze connectie met de natuur.

'Onze missie om bij te dragen aan de gezondheid van mens en planeet in samenwerking met de natuur heeft ons gebracht waar we nu zijn: een robuuste, doelgerichte organisatie met sterke kernwaarden. Onze nieuwe branding draagt die missie en waarden uit. Zo kunnen we er zeker van zijn dat onze normen en waarden consistent in onze communicatie naar voren komen', aldus Peter Maes, Chief Strategy Officer (CSO).

Met kantoren in dertig landen worden onze oplossingen in meer dan 100 landen gebruikt. Door de jaren heen is ons familiebedrijf gegroeid van pioniersbedrijf met vier werknemers naar een mondiale marktleider. Volgens Martin Koppert, Chief Business Officer (CBO), was het tijd dat de branding mee veranderde: 'Om onze wereld duurzamer te maken, hebben we teeltwijzen nodig die veilig en tegelijk gezond zijn. Ons doel is 100% duurzame landbouw. Samen met telers en boeren werken we naar dit doel toe. Onze nieuwe branding zorgt voor een krachtig beeld in alle markten over de hele wereld en bevestigt de unieke toewijding van Koppert aan het leveren van een breed scala aan biologische oplossingen voor talloze gewassen.'

'Om ons doel te bereiken willen we samenwerken met partners. We geloven dat deze branding een wereld aan mogelijkheden schept en klanten en partners bij elkaar brengt die bij willen dragen aan een betere wereld', aldus Maes. 'We zijn ervan overtuigd dat we onderdeel kunnen zijn van de oplossing met onze kennis, expertise en producten om op de meest duurzame manier gezond voedsel te produceren.'

Onze nieuwe branding toont onze connectie met de natuur. 'Al onze inspiratie komt uit de natuur, de natuur is de oorsprong van onze oplossingen. Onze nieuwe identiteit is overduidelijk geworteld in de natuur', zegt Maes. De 'K' van Koppert wijst naar voren: om altijd vooruit te kijken naar nieuwe duurzame oplossingen. Daarnaast symboliseert de symmetrie dat bescherming van planten zowel boven als onder de grond even belangrijk is. De natuurlijke vormen en kleuren van het nieuwe Koppert-logo staan voor de verbinding met de natuur en de oneindige oplossingen die we daarin kunnen vinden.