Categorie: Persbericht
Publicatiedatum: oktober 05, 2021

Milieuvriendelijke koelbox: Koppert's nieuwe duurzame verpakking

20210286_Eco-friendly_coolbox_social_media_NL_C_def_440x220.jpg

Milieuvriendelijke koelbox: Koppert's nieuwe duurzame verpakking

Koppert Biological Systems introduceerde eerder dit jaar een 100% recycleerbare koelbox voor het vervoeren van biologische oplossingen. Dit initiatief sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstelling van het bedrijf: 'Afvalvrij in 2030'. De nieuwe duurzame box zal worden gebruikt voor het vervoer van nuttige insecten en micro-organismen ter bestrijding van plagen in de tuinbouw en landbouw wereldwijd. Deze milieuvriendelijke koelbox is speciaal ontworpen voor vervoer over lange afstanden, zodat u verzekerd bent van verse, hoogwaardige producten bij aankomst.

De milieuvriendelijke koelbox is ontworpen en aangepast voor het vervoer van levende insecten en micro-organismen. De eerste koelboxen worden vanuit het hoofdkantoor van Koppert verzonden naar dochterondernemingen en in een later stadium uiteindelijk naar klanten van Koppert.
De nieuwe box is gemaakt van uitsluitend biobased en hernieuwbare materialen en is 100% recyclebaar.
Hij is uitsluitend gemaakt van gerecycleerd karton en papier. Hoewel het in het eerdere ontwerp gebruikte polystyreen volledig kan worden gerecycled, zijn er wereldwijd maar weinig recyclingfabrieken die dit in de praktijk doen. Papier- en kartonafvalstromen zijn daarentegen ruim voorhanden. Daarom heeft Koppert nu gekozen voor dit verpakkingsmateriaal.

Veranderingen en voordelen

  • Gemakkelijker te recycleren met betrekking tot afvalstromen wereldwijd
  • Hernieuwbare grondstoffen
  • Verbeterd ‘ademend vermogen’ voor insecten
  • Betere vochtregulering (minder condensatie/betere opname en verdamping)
  • Ruimtebesparend voor opslag (eenvoudig plat te maken en te stapelen)
  • Minder volume te recyclen
  • Afmetingen geoptimaliseerd voor vrachtruimte in luchtvervoer

De milieuvriendelijke koelbox is ontwikkeld in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties met betrekking tot de vermindering van afval en vervuiling. “Ons uiteindelijke doel is om bij te dragen aan een gezond milieu door het verminderen van intern en extern afval tot 0% en het gebruik van 100% duurzame materialen voor onze producten en verpakkingen in 2030”, aldus Edwin Muijt, Packaging and Raw Materials Sustainability Focus Group Lead bij Koppert.