Categorie: Artikel
Publicatiedatum: september 28, 2022

Een duurzaam pakketje van Koppert

Een duurzaam pakketje van Koppert

In de afgelopen periode investeerde Koppert en Koppert België heel wat in de verduurzaming van onze pakketten. Onze consultants krijgen hier af en toe nog vragen over: hoe en waar, wat nu exact gesorteerd mag worden. Hoog tijd om alles nog eens op een rijtje te zetten.

Eco cooler

Koppert introduceerde in 2021 een 100% recycleerbare koelbox voor het vervoeren van biologische oplossingen. De milieuvriendelijke koelbox is ontworpen en aangepast voor het vervoer van levende insecten en micro-organismen. De box is gemaakt van uitsluitend biobased en hernieuwbare materialen en is 100% recyclebaar. Hij is uitsluitend gemaakt van gerecycleerd karton en papier.

Milieuvriendelijke coolpacks

De coolpacks zijn 100 % hygiënisch met een natuurlijkge gel. Altijd geoptimaliseerd voor eenmalig gebruik. De ‘bruine’ gelpacks met Koppert logo bevatten een 100% biologische koelgel die u met water kunt wegspoelen in de gootsteen of simpelweg in de tuin of GFT kan leegmaken. De cool pack mag met gel bij het restafval. De lege verpakking zonder gel mag bij het oud papier.

Verpakkingstape

In heel veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van papieren verpakkingstape, tenzij stevigheid primeert. Deze papieren tape kan gerecycleerd worden samen met de kartonnen verpakkingsdoos.

Documenthoes

Ook voor de omslagen voor onze packinglists zijn we overgeschakeld op de papieren variant.