Predafeed geeft uw roofmijten een boost

Persbericht

Predafeed geeft uw roofmijten een boost

30 November 2020

Koppert lanceert een stimulerend voer voor zijn roofmijten, verkrijgbaar in een handige kartonnen koker van 0,9 liter. Uitgebreide proeven met Predafeed in Spanje en Nederland tonen aan dat deze ‘snack’ de roofmijten een boost kan geven zodat populaties meer dan drie keer zo groot worden.

 

Predafeed, met als basis Carpoglyphus lactis, werd ontwikkeld door onze R&D afdeling als antwoord op een duidelijke behoefte in de markt. Door de roofmijten bij te voeren wordt voorkomen dat de populatie nuttige roofmijten afneemt of afsterft als er een tekort is aan plaaginsecten in het gewas. Het gebruik van Predafeed zorgt voor een gezonde populatie roofmijten die zich vermenigvuldigt zodat ze optimaal hun werk kunnen doen.

 

Vier voordelen van Predafeed:

  • Hoger aantal roofmijten aanwezig voordat de plaag zich vestigt
  • Te gebruiken in combinatie met een breed gamma aan Koppert roofmijten
  • Stimuleert plaaginsecten niet
  • Zelfde voedselbron dan waarop onze roofmijten gekweekt worden

 

Uitgebreide proeven

 

Proeven in Spanje en Nederland toonden aan: hoe hoger de dosering en toedieningsfrequentie, hoe grote de populatieopbouw. Sinds 2017 zijn er in totaal 42 proeven met Carpoglyhus lactis uitgevoerd op gewassen zoals chrysant, roos en aardbei. In bepaalde gevallen werd een toename tot wel 420% in de roofmijtenpopulatie vastgesteld!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en teeltgerichte adviezen rechtstreeks in uw mailbox

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en valt onder het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google.
Naar boven