Categorie: Artikel
Publicatiedatum: april 23, 2020

Corona: door het oog van onze consultant

Het is toch wat vreemd een nieuwsbericht te schrijven in tijden van corona-crisis.

Als consultant moeten we onze bezoeken bij telers zoveel mogelijk beperken. We proberen via telefoon, whatsapp, skype,… zo goed mogelijk advies te blijven geven aan onze klanten. Het is toch wat moeilijk, plaagdruk inschatten door met een teler te spreken… Het belang van goede en correcte monitoring wordt zo nogmaals onderstreept.

Telers hebben het in deze tijden natuurlijk niet gemakkelijk. Zal er voldoende personeel zijn om product te oogsten? Om gewassen te onderhouden? Welke prijs zal er gegeven worden voor producten? Valt de export stil? Wat met toeleveranciers?

In bepaalde teelten zijn protocollen voor biologische bestrijders makkelijk op te stellen. Maar dit is zeker niet in alle teelten het geval. Het inzetten van de correcte nodige natuurlijke vijanden in de teelten zal in deze tijden dus nog meer van belang zijn.

Als consultant proberen we voor de telers een robuuste oplossing voor te stellen. Waarbij we de meest aangewezen natuurlijke vijand inzetten, op het juiste moment en hoe we die het best in de teelt aan de kweek krijgen.

Overleg dus voldoende met uw consultant over de situatie bij u op het bedrijf, zet voldoende vijanden in, op de correcte manier. Een goed opgebouwd systeem met natuurlijke vijanden kan alvast een zorg minder betekenen voor de teler.

Maar eigenlijk wens ik eerst en vooral iedereen een goede gezondheid.

 

Jeroen Van Isacker